Hoitoon ennen syksyä?

”Julia ottaa ihmisen kokonaisuutena huomioon ja hoitomuoto on toimiva. En uskonut, että saisin selkääni enää kivuttomaksi, mutta onneksi olin väärässä.

Jouduin käyttämään hoitojakson alussa vielä subutexiin verrattavissa olevaa vahvaa kipulääkettä. Hoitojen myötä sain jätettyä pois kaikki kipulääkkeet selkään liittyen.” -Laura

Osteopaattisella hoidolla voidaan tehokkaasti vähentää ja helpottaa kehon oireita, tukea palautumista ja parantaa elämänlaatua.

Varaathan aikasi pian, teen hoitoja elokuun loppuun asti Knipnäsin keskuksella ja jatkan jälleen kevättalvella 2023.

https://www.juliadahlberg.fi/ajanvaraus-knipnas/

Osteopatiassa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla kehon kuunteleva kohtaaminen, toiminnallisen anatomian ja fysiologian ymmärrys sekä terveyden löytämisen ilo.

Voit tulla vastaanotolleni erilaisten oireiden, kuten niska – tai selkäkivun, lantionalueen kiputilojen, päänsäryn, unettomuuden tai jalkoihin/käsiin liittyvien jännitysten tai liikerajoitusten vuoksi. Kroonisista sairauksista kärsivät tai leikkauksista toipuvat voivat erityisesti hyötyä osteopaattisesta hoidosta.

Mikäli sinulla on taipumusta korkeaan verenpaineeseen, ruoansulatusvaivoja, lihas – ja niveljäykkyyttä sekä työhön liittyvää uupumusta, voi osteopaattisen hoidon autonomista hermostoa tasapainottava vaikutus olla paikallaan.

Hoitoprosessin aikana tarjoan turvallisen tilan kohdata vaikeitakin tunteita tai tuntemuksia, jotka saattavat nousta esille liittyen hoidettaviin oireisiin.

Lämpimästi tervetuloa rentouttavaan ja palauttavaan hoitoon!

#osteopaattinen #hoito #osteopaatti #rentoutuminen #hyväolo #transformaatio #tasapaino #harmonia #palautuminen #rauha #ilo #selkäkipu #lääkkeetönhoito #elämänlaatu #tammisaari #ekenäs #knipnäs #osteo_terveys

A journey

A healing process is like a journey that begins even before entering a treatment room and continues when at home and in everyday life after a treatment sometimes even weeks.
It can bring emotions to the surface or bubbles in the body as joy and lightness.
 
The symptoms may be signals that we have gone beyond our limits or that we have repeatedly reacted with tension to some situations or events in our lives.
 
Maybe they can help us to become sensitive to listening to ourselves. The more stresses can be released during the treatment, the deeper the process might begin after the treatment.
 
The symptoms can be seen as a tip of an iceberg, and under something else is often revealed that wants to become visible. 🌱
 
 
@fotokjellsvenskberg

Mitä haluan kehoni muistavan?

Rakennanko lihaksiani suorittamaan vai juurtumaan läsnäolon lempeään laajuuteen?

Oivallan yhä uudelleen ja uudelleen, että kaikki se mitä teen tai ajatuksissani ajattelen tallentuu kehoni muistiin.

Suoritanko fyysistä harjoitusta tai jotakin muuta arkista puuhaa vain ajattelemalla lopputulosta tai kiirehtimällä tavoitetta kohti?

Pysyykö kehoni rennompana ja läsnäolevampana, kun annan itseni rauhoittua kuuntelemaan tekemisen sijaan?

Tervetuloa jälleen hoitoon!

🍓Olen palaamassa jälleen töihin Knipnäsiin 18.7 kiitollisena ja ravittuna inspiroivista, rentouttavista ja ilon täyttämistä lomapäivistä.
 
Returning back to work 18.7 after truly inspirating, nourishing and relaxing days full of Gratitude and Joy. 🍓
 
🌿Here in Raseborg I´m enjoying tranquil life, focusing on personal growth, meditation and exploring movement and somatic practices alongside osteopathy.
 
In osteopathy I keep on being inspired of possibilities to support of unfolding processes of everyone who finds his/her way to an osteopathic treatment.
 
To navigate in this world takes lot’s of effort, tolerance and acceptance.
 
I’m open to hear about your strategies to survive and surrender in the flow. Willing to share?🌿
 

Nähdään heinäkuussa!

 
 
Lempeän suloista juhannusta ja rentouttavia kesän hetkiä!
 
Trevlig midsommar!
 
Jään lomalle ja palaan jälleen Knipnäsin Hyvän olon keskukselle 18.7, nähdään sitten! Nettiajanvaraus on auki loman ajan 🌷

Lapsen osteopaattinen hoitaminen

Neljän päivän Lastenosteopatian jatkokoulutus takana 🌿 Upea kurssi! Inspiroituneena integroin kuulemaani ja kokemaani työhöni sekä lasten, että aikuisten kanssa.

Teemoina kurssilla käytiin muuan muassa läpi lapsen ja perheen kuunteleva kohtaaminen, raskauden ja synnytyksen vaikutukset vauvaan, erilaisten oireiden hoitaminen (refluksi, itkuisuus, pään alueen kivut ja kireä kielijänne) sekä lantion, rintakehän ja pallean optimaalinen toiminta.

Lasten osteopaattinen hoito on lempeää ja lapsen rytmiä kuuntelevaa. Hoidon aikana lapsi voi halutessaan leikkiä ja olla äidin tai isän sylissä. Voidaan pitää imetystaukoja, jos on tarpeen.

Teen mielelläni myös vanhemman ja lapsen yhteishoitoja 💚

“We look at the body in health as meaning perfection and harmony, not in one part, but in the whole. ” -A. T. Still MD, DO

 

#lastenosteopatia #tammikuiset2022 #helmikuiset2022 #maaliskuiset2022 #huhtikuiset2022 #toukokuiset2022 #kesäkuiset2022 #heinäkuiset2022 #elokuiset2022 #syyskuiset2022 #lokakuiset2022 #marraskuiset2022 #joulukuiset2022 #osteopaatti #osteopat #osteopati #osteo_terveys #tammisaari #ekenäs

Mitä kehoni oireet kertovat?

Ovatko ne hälytyskelloja siitä, että olen ottanut liikaa vastuuta, en ole halunnut sanoa ”ei” tai oma suhde kehooni on muuttunut negatiiviseksi? Helposti ajattelemme, että oireemme ovat kuin huonoa tuuria tai ikäviä sattumuksia elämässä.
 
Mitä jos otankin oireeni vastaan merkkinä siitä, että jokin vanha käyttäytymismallini tai suhtautumistapani on tullut päätökseen ja on tervetulleen muutoksen aika? Miten sinulla? Kannatko harteillasi muiden ihmisten huolia tai annat itsesi palaa loppuun huomaamatta, mikä todella on tärkeää ja olennaista juuri sinulle, juuri sinun elämässäsi?
 
Osteopaattisen hoidon kautta autan sinua vapautumaan kehosi jännityksistä ja samaan aikaan pinnan alla tapahtuu rinnakkain myös mentaalisten ja emotionaalisten jännitteiden vapautumista. Käynnistyy prosessi, jossa kehonmuistiin jääneet tunnereaktiot nousevat pintaan.
Tämä ei aina ole helppoa, eikä varsinkaan silloin, jos nämä tunteet ovat epämiellyttäviä ja siksi tukahdutettuja. Kannustan kuitenkin rohkeasti kohtaamaan nämä näkyväksi nousevat tunteet ja kehon tuntemukset, sillä niiden kohtaaminen auttaa sinua pääsemään myös oireistasi.
 
Moni asiakkaani on kertonut ensimmäisen hoitokerran jälkeen, että heidän alkuperäinen oireensa oli kummasti vähentynyt tai kokonaan kadonnut. Sen sijaan heillä oli henkisesti ollut joko kevyempää tai rankempaa riippuen siitä, mitä oireiseen liittyen kehoon oli ollut varastoituneena.
Usein myös itse oire hetkeksi provosoituu ennen kuin päästää otteestaan.
 
Aivan kuin sanoen ”olen jäänyt taloksi kehoosi, enkä aio lähteä kovin helpolla.” Kuitenkin on hyvä muistaa, että vaikeiden tuntemusten ja tunteiden neutraalin kohtaamisen palkkiona on kevyempi ja vapaampi olo. 💗
 

Tunteet ilmenevät myös kehollisina tuntemuksina

Huomaatko, että olet tukahduttanut vaikeita tunteita ja oppinut olemaan näyttämättä, miltä sinusta todella tuntuu? Peitteletkö surua, pelkoa, vihaa tai väsymystä näyttämällä positiivisemmalta ja iloisemmalta mitä todellisuudessa oletkaan?

Kohtaamattomat tunteet kuluttavat pinnan alla kallisarvoista energiaamme, eivätkä katoa vaikka suuntaamme huomion toisaalle.

Iloa ja läsnäoloa tuovien asioiden lisääminen elämään on tärkeää ja antaa voimavaroja kohdata vaikeitakin hetkiä. Toisaalta helposti voi käydä niin, että vaikeat tunteet jäävät kohtaamatta silloin, jos keskitymme ainoastaan vahvistamaan positiivista värähtelyä ympärillämme.

Uskon siihen, että vaikeiden tunteiden kohtaaminen hyväksynnän ja lempeyden kautta auttaa vapautumaan niihin liittyvistä reaktiomalleista. Meidän ei tarvitse kuitenkaan samaistua vaikeisiin olotiloihin ja jäädä jumiin negatiivisiin ajatusmalleihin, vaan voimme vapautua niistä vähitellen neutraalisti havainnoimalla ja sallimalla sen, mitä jokaisessa hetkessä todellisuudessa koemme.

Neutraali tunteiden ja tuntemusten kohtaaminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä helposti samaistumme luulemaan, että olemme surullisia, vihaisia tai vaikkapa mustasukkaisia. Lisäksi ajattelemme tunteiden syyn olevan ulkopuolellamme. Todellisuudessa kokemamme tunteet ilmenevät kehollisina tuntemuksina, joihin mielemme tiedostamattamme reagoi.

Olet varmasti huomannut, että kokiessasi muun muassa pelkoa, vihaa tai intohimoa hengityksesi kiihtyy ja syke nousee. Itseasiassa nämä fyysiset tuntemukset ja fysiologiset muutokset kehossa saavat meidät tuntemaan vaaraa ja tarvetta suojautua tai reagoida.

Edelleen kuitenkin reagoimme fyysisiin tuntemuksiin, jotka nousevat sisällämme. Silloin, kun huomaamme tämän ja emme vahvista totuttua reagointimallia, niin myös nämä fyysiset tuntemukset rauhoittuvat eivätkä vie meitä epätasapainoon.

On täysin luonnollista kokea erilaisia tunteita ja tuntemuksia, siksi voimme rohkeasti antaa niiden nousta pinnalle ja myös vapautua niihin takertumatta.

#läsnäolo #havainnointi #neutraali #irtipäästäminen #rohkeus #kehollisuus #kehomieli #yhteys #tiedostaminen #osteoterveys

Kehon jännityksien vapautuessa

Oletko huomannut, että mitä enemmän kehossasi on jännityksiä, niin sitä enemmän koet erillisyyttä ja epämukavuutta suhteessa itseesi ja ympäristöösi?
 
Kehon muistiin tallentuneet reaktio – ja ajatusmallit voivat tuntua erilaisina jännityksinä kehon kudoksissa kuten lihaksissa, faskioissa, nivelissä ja sisäelimissä.
 
Mitä enemmän jännityksiä pääsee vapautumaan hoidon aikana, niin sitä helpompi on kokea yhteyttä ja rakkautta itsessään sekä suhteessa ympäröivään maailmaan.

Hermoston tasapainottaminen

Tiesitkö, että osteopaattinen hoito tasapainottaa autonomista hermostoa ja parantaa vagushermon optimaalista toimintaa?
 
Erilaisten kehon kipu – ja häiriötilojen yhteydessä hermoston tasapaino järkkyy ja keho voi jäädä pitkittyneeseen “taistele – ja pakene” tilaan.
 
Hoidossani keskeisessä roolissa on juurikin hermostollisen yliaktiivisuuden laskeminen, jotta keho pääsisi palautumaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Usein vaikutus on nopea ja oireiden väheneminen on helposti huomattavissa hoitoa seuraavina päivinä.
 
Tässä ohessa artikkeli, jossa kerrotaan vagushermon toiminnasta tarkemmin.
girl, lavender, asleep

Omedvetna tanke – och beteendemönster

Stress i vardagen beror på olika saker. Ofta beror det på att vi fastnat i omedvetna tankar och beteendemönster som inte fungerar så bra för oss.

När man väl börjar uppmärksamma sina tankar blir det tydligare hur de påverkar en.
Att fokusera uppmärksamheten ger ett inre lugn vilket har flera positiva effekter.
Det visar studier på mindfulness och meditation.

En osteopatisk behandling kan också bidra till att identifiera beteendemönster och deras effekt på kroppen. Vilket leder till minskad stress och välmående.

Vakuutuksesta korvausta osteopatiaan

Pohjola Vakuutuksen “lisähoitoturva” korvaa myös osteopaattisen hoidon hoitokuluja. Pohjola Vakuutuksen sivuilta löytyy heidän tuoteoppaansa “Sinun ja läheistesi vakuutukset”,  jonka lisähoitoturva esittelyssä kerrotaan:

“Valitsemalla Lisähoitoturvaan tuki – ja liikuntaelinterapian kulut tuet toimintakykysi palautumista. Terapia voi jopa olla vaihtoehto leikkaukselle. — Korvaamme fysioterapeutin, jalkaterapeutin, osteopaatin, kiropraktikon ja naprapaatin jokaisen vakuutuskauden aikana tekemiä tutkimuksia ja hoitoja enintään 10 käyntikertaa.

Lisätietoja voit kysyä Pohjola vakuutuksen asiakaspalvelijoilta.

Vinkkejä ravitsemukseen kehotyypeittäin

Tässä on mainio kirjauutuus “Pohjoista Ayurvedaa: keholle, mielelle ja iholle” (Kaur, Pokka, Sharma ja Sotkasiira 2020), jota voin suositella lämpimästi pehmeänä avauksena Ayurvedan oppeihin pohjoismaiseen ilmastoon ja luontoon sovellettuna:

Hidasta elämää sivustolta voit löytää kuvauksen kirjasta:

“Ayurveda on terveydenhoitofilosofia ja elämäntapa, jonka pyrkimyksenä on tasapainoinen elämä itsen ja ympäristön kanssa. Se auttaa syventämään itsetuntemusta sekä ymmärtämään esimerkiksi ruokavalion, ihonhoidon ja muiden elintapojen vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. Pohjoista ayurvedaa kertoo, miten tunnistaa oman keho- ja ihotyypin ja kuinka tehdä hyvinvoinnin kannalta järkeviä valintoja. “

“Kirjassa on huomioitu Suomen luonnon ja vuodenaikojen erityispiirteet. Oppaan helpoilla ohjeilla oppii lempeän ja luonnollisen tavan elää, mutta se tarjoaa uutta tietoa ja inspiraatiota myös ayurvedista elämäntapaa jo noudattaville. Kirjan kirjoittajilla on laaja kokemus ayurvedan oppien soveltamisesta Suomeen.”