Tunteiden turvallinen kohtaaminen

Osteopaattinen hoito kattaa ihmisen koko fyysisen, mentaalisen ja henkisen kokonaisuuden. Näin ollen hoidon vaikutukset eivät rajoitu ainoastaan fyysisten oireiden vähentymiseen vaan ulottuvat paljon laajemmalle.
 
Lisäksi hoidon aikana tai sen jälkeen monella asiakkaallani on käynnistynyt emotionaalinen prosessi, jonka aikana mm. surua, vihaa ja muita tunteita on noussut pintaan kohdattavaksi.
 
Suurien tunteiden kohtaaminen tietoisesta ja läsnäolevasta tilasta käsin on turvallista. Hoitajan tarjoama neutraali ja myötätuntoinen kannattelu tukee prosessia.
 
Arjessa ilman tukea traumaattiset muistot ja muut voimakkaat tunteet tai reaktiomallit voivat ottaa valtaansa – tämä voi olla hyvin pelottavaa. Toisaalta mm. meditoiminen tai hengityksen tarkkailu voivat rauhoittaa sellaisina hetkinä ja auttaa tunteiden säätelyssä.
 
Kun voimakas reaktiomalli purkautuu kehosta, olo kevenee. Voi tuntua siltä kuin olisi eri ihminen – tasapainoinen ja neutraali olo voi tuntua epätodelliselta. Voi tuntea helpotusta ja rakkautta sellaisella tavalla, jota ei ole kokenut aikaisemmin.
 
Hoito on arvokas mahdollisuus purkaa kehosta reaktiomalleja, jotka ovat olleet osallisena myös kehollisten jännitysten ja oireiden synnyssä.
 
Useinmiten voimakkaiden tunteiden prosessoiminen vie kuitenkin oman aikansa, joten hoidon jälkeen on tärkeää ottaa riittävästi aikaa palautumiselle ja levolle.