Mikä ihmeen homeostaasi?

Keho on kykeneväinen itsesäätelyyn ja terveyden ylläpitämiseen. Tämä ilmenee sisäisenä restoratiivisena, parantavana ja kuntouttavana kykynä.
 
🌱Homeostaasin ylläpitäminen on olennainen kehon tasapainoa ylläpitävä järjestelmä, joka ilmenee valtavan monisyisinä säätelymekanismeina ja jatkuvasti hengitystä, ruoansulatusta, aineenvaihduntaa ja lukuisia muita toimintoja monitoroivina ja kontrolloivina prosesseina.
 
Tämä sisältää yhtenä komponenttina muiden ohessa immuunijärjestelmän toiminnan, jolla on kyky puolustautua ulkopuolisia organismeja sekä kehon omia epämuodostuneita soluja vastaan.
 
Paranemisprosessi tarvitsee otollisia olosuhteita, kuten riittävästi palauttavaa lepoa, puhdasta ruokaa ja tasapainottavaa elämäntapaa.
 
🌱Osteopaattina autan kehoa toimimaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Hoidon aikana ja sen jälkeen kehossa olevat jännitteet vapautuvat, aineenvaihdunta paranee ja keho puhdistuu kertyneistä kuona-aineista.
 
Olen havainnut omalla vastaanotollani, että prosessi noudattaa tietynlaista sykliä. Hoidon jälkeen olo voi olla normaalia väsyneempi samana ja seuraavana päivänä, joilloin riittävä lepo auttaa parhaimman mahdollisen hoitotuloksen saavuttamisessa.
 
Oireet voivat hetkellisesti provoisoitua seuraavana päivänä, mutta tästä ei kannata huolestua. Viikon-kahden kuluttua hoidosta keho on ehtinyt on puhdistua, palautua ja linjautua uudelleen. Oireet ovat usein tähän mennessä muuttuneet, vähentyneet tai poistuneet kokonaan.

Kuitenkin ensimmäisen hoitokerran jälkeen on hyvä tulla hoitoon melko pian uudelleen, jotta hoidolla voidaan tukea alkanutta prosessia.
 
🌱Keholle pitkään vaivanneiden oireiden vähentyminen on iso muutos, joten energiaa kuluu kompensaatiomallien purkamiseen ja uudelleen linjautumiseen. Sen lisäksi hoito käynnistää myös psykofyysisen prosessin, jonka aikana voi nousta pintaan erilaisia tunteita ja kehollisia tuntemuksia. Monelle tämä osa prosessista on tuntematon, sillä kehon ja mielen yhteyttä ei välttämättä tunnisteta.
 
Yleensä ensimmäinen hoitokerta käynnistää voimakkaimman vasteen kehossa, kun taas seuraavat hoitokerrat tukevat palautumista ja auttavat kehoa pysymään tasapainossa.
Alkuun suosittelen käymään hoidossa kokonaisen hoitojakson oireesta riippuen. Krooniset oireet eivät välttämättä hellitä yhdellä osteopaattisella hoidolla, vaikka jokainen hoito auttaa kohti oireettomampaa elämää.🌱

Lähteet:
Chila A. 2011. Foundation of Osteopathic Medicine.
third ed. William & Wilkins.