Kannatteletko muita?

Oletko oppinut pitämään todelliset tarpeesi taka-alalla huolehtiessasi muiden ihmisten tarpeista? Pidätkö ryhtiäsi suorassa ja hymyilet vaikeinakin hetkinä? Oletko se sinä, joka kannattelee koko perhettä ja pitää huolta, että muut voivat hyvin?

🕊Kärsitkö kuitenkin siitä, ettet uskalla päästää irti tai näyttää aitoa itseäsi? Mitä on olla rehellinen, aito ja autenttinen Sinä?

🕊Huomaatko miten kehosi reagoi vastuuseen ja toisten kannatteluun?

🕊Miten oppia lepäämään kehossa ja antaa hengityksen virrata ilman ylimääräistä kannattelua?

Usein palleahengitystä harjoitellessa voi huomata, että vatsan alue on jännittynyt ja on vaikeaa syventää uloshengitystä. Sisäänhengitys saattaa nousta hartioihin asti täyttäen koko keuhkojen kapasiteetin, mutta uloshengitys onkin vain lyhyt puhallus.

Sisäänhengityksen aikana on tärkeää antaa vatsan olla rentona, jotta pallealla on tilaa laskeutua. Uloshengityksen pidentämisellä voi samalla nauttia irtipäästämisen tunteesta.

Arjessa sisäänhengityksellä ei oikeastaan tarvitse edes hengitellä keuhkoja aivan täyteen vaan riittää, että kyljet ja vatsa liikkuvat hengittäessä.

Vasta voimakkaassa rasituksessa tarvitaan apuhengityslihaksia hartioiden ja niskan alueelta, muuten hartiat saavat olla rentoina. Kun hengitys vapautuu, on helpompaa olla ja kuunnella mitä oma keho tarvitsee. 🕊

#irtipäästäminen #selfcare #hengitys #ihanaahengittää #exhale #inhale #palleahengitys #osteopatia #osteo_somatics

Kuva: Chris Senn