Mitä kehoni oireet kertovat?

Ovatko ne hälytyskelloja siitä, että olen ottanut liikaa vastuuta, en ole halunnut sanoa ”ei” tai oma suhde kehooni on muuttunut negatiiviseksi? Helposti ajattelemme, että oireemme ovat kuin huonoa tuuria tai ikäviä sattumuksia elämässä.
 
Mitä jos otankin oireeni vastaan merkkinä siitä, että jokin vanha käyttäytymismallini tai suhtautumistapani on tullut päätökseen ja on tervetulleen muutoksen aika? Miten sinulla? Kannatko harteillasi muiden ihmisten huolia tai annat itsesi palaa loppuun huomaamatta, mikä todella on tärkeää ja olennaista juuri sinulle, juuri sinun elämässäsi?
 
Osteopaattisen hoidon kautta autan sinua vapautumaan kehosi jännityksistä ja samaan aikaan pinnan alla tapahtuu rinnakkain myös mentaalisten ja emotionaalisten jännitteiden vapautumista. Käynnistyy prosessi, jossa kehonmuistiin jääneet tunnereaktiot nousevat pintaan.
Tämä ei aina ole helppoa, eikä varsinkaan silloin, jos nämä tunteet ovat epämiellyttäviä ja siksi tukahdutettuja. Kannustan kuitenkin rohkeasti kohtaamaan nämä näkyväksi nousevat tunteet ja kehon tuntemukset, sillä niiden kohtaaminen auttaa sinua pääsemään myös oireistasi.
 
Moni asiakkaani on kertonut ensimmäisen hoitokerran jälkeen, että heidän alkuperäinen oireensa oli kummasti vähentynyt tai kokonaan kadonnut. Sen sijaan heillä oli henkisesti ollut joko kevyempää tai rankempaa riippuen siitä, mitä oireiseen liittyen kehoon oli ollut varastoituneena.
Usein myös itse oire hetkeksi provosoituu ennen kuin päästää otteestaan.
 
Aivan kuin sanoen ”olen jäänyt taloksi kehoosi, enkä aio lähteä kovin helpolla.” Kuitenkin on hyvä muistaa, että vaikeiden tuntemusten ja tunteiden neutraalin kohtaamisen palkkiona on kevyempi ja vapaampi olo. 💗