Osteopatia avuksi unettomuuteen

Valvotko öitä?

Uusi Washingtonin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että kroonista unettomuutta kärsivien ja normaalisti nukkuvien reaktionopeudessa on eroa yhden valvotun yön jälkeen.

Kroonisesti nukahtamisvaikeudesta kärsivien reaktionopeus oli puolta huonompi yhden valvotun yön jälkeen kuin normaalisti nukkuvien reaktionopeus tutkimuksen kokeessa, jossa molempia ryhmiä pidettiin yksi yö hereillä.

Tällainen ajallisen reaktionopeuden lasku voi nostaa riskiä virheille ja onnettomuuksille esimerkiksi liikenteessä, jotka vaativat nopeita
reaktioita.

Linkki tutkimukseen:

https://neurosciencenews.com/insomnia-reaction-time-15310/

Osteopatiasta apua unettomuuteen?

Kroonisesti unettomuutta kärsivien hermostollinen aktiivisuus voi olla korkealla juuri silloin, kun olisi aika mennä nukkumaan. 

Osteopaattisen hoidon kautta voidaan tasapainottaa hermostollista toimintaa sekä tukea eri mekanismien kautta unettomuudesta kärsiviä. Asiakkaani ovat kertoneet, että he ovat nukkuneet paremmin hoitoa seuraavana yönä.
 
Olen erityisen kiinnostunut hoitamaan juuri unettomuudesta kärsiviä, sillä huono palautuminen yön aikana vaikuttaa ratkaisevasti jaksamiseen seuraavana päivänä. Hyvin nukuttuun yöhön vaikuttavat myös unirytmi, ruokailuottumukset sekä mielen ja kehon tasapaino.
 

Miten huolehtia riittävästä unesta?

On tärkeää pitää huolta siitä, ettei nukkumisajankohta veny liian myöhäiseksi. Raskaita aterioita olisi syytä välttää ennen nukkumaanmenoa, jotta yöllä ei kulu turhaan energiaa ruoansulatukseen, vaan keho saisi levätä silloin.
 
Illan viimeisinä tunteina ei ole syytä myöskään harjoittaa sellaista vireystasoa kohottavaa liikuntaa, joka vaikeuttaa nukahtamista.
 
Moni saattaa kärsiä siitä, että herää aamuyöstä ennen suunniteltua heräämisajankohtaa. Kannattaa muistaa, että myös aamun tunteja voi käyttää päivään valmistautumiseen sekä mielen ja kehon harjoittamiseen.