Osteopaattiseen hoitoon synnytyksen jälkeen?

Synnytyksessä keho on käynyt läpi valtavan muodonmuutoksen, joka on vaikuttanut sekä aineenvaihdunnallisiin ja biomekaanisiin tekijöihin. Miltä äidiksi tuleminen tuntuu? ❤️

Osteopaatin vastaanotolla anamneesissa selvitän raskauden ja synnytyksen sujumisen vaiheet. Tärkeää olisi myös kuulla miten imetys on sujunut ja miten vauva on voinut.

Lannerangan lordoosin korostuminen on tyypillistä raskauteen liittyen, mutta toisaalta myös imetyksen ja rintojen koon suurentumisen ansiosta painetta voi kerääntyä myös rintarangan alueelle lapojen väliin. Osteopaattisessa hoitotilanteessa lähdetään yleensä hoitamaan niiden löydösten pohjalta, joita observaatiossa tai palpaatiossa on ilmennyt tai mihin oireet viittaavat.

babe, smile, newborn

Ihanaa hengittää!

Hoidon yhteydessä ohjaan palleahengitystä, jossa keskitytään sisään – ja uloshengityksen rytmittämiseen sekä hengityksen vapaaseen virtaamiseen lantionpohjaan asti.

Palleahengitystä voi havainnoida esimerkiksi selinmakuulla jalat ylhäällä 90 asteen kulmassa tai istuma-asennossa niin, että toinen käsi on rintalastan päällä ja toinen vatsan päällä. Syvä uloshengitys aktivoi myös syvät vatsalihakset, jotka ovat tärkeitä selkärangan tukemisessa.

Osteopaattista hoitoa voidaan kohdistaa myös lantionpohjan lihaksiin, mikä voi auttaa tiedostamaan alueen sijaintia sekä lihaksissa olevia jännityksiä.

Tärkeää on hoitaa äitiä elämää muuttavan kokemuksen jälkeen ❤️